شهردار مشهد مقدس: نشان مشهدالرضا (ع) در تاریخ به یادگار خواهد ماند تاریخ‌گردی ۹۰ ساله در خیابان دانشگاه مشهد ثبت‌نام بیش از ۲۲۰۰ نفر برای عضویت در شورای اجتماعی محلات مشهد | احتمال تمدید مهلت نام‌نویسی از ماجرای نهر قدیمی منطقه تا مشکل ساخت وساز، در ملاقات مردمی شهردار منطقه  ۷  مشهد دستاورد‌های کلان مدیریت شهری مشهد در حوزه‌های زیرساختی حمل‌ونقل شهری آیین تودیع و معارفه فرماندار مشهد برگزار شد | قدردانی از «داوری»، آرزوی موفقیت برای «حسینی» + فیلم سرویس دهی رایگان متروی مشهد در روز‌های ۹ و ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ اعزام بیش از ۱۰۰ هزار نیروی کارگری به پروژه‌های شخصی، در ایست‌کار‌های مشهد توسعه کرامت‌محور در حوزه عمران و حمل‌ونقل شهر برگزاری دومین دوره مراسم «نشان مشهدالرضا(ع)» در روز ۱۰ دی | مشهد پیشتاز الگوسازی و تکریم نخبگان رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های علمی مشهد هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ دی ۱۴۰۳) پیشکسوتان عرصه‌های مختلف مشهد باید در رویداد نشان مشهد الرضا (ع) تجلیل شوند واقعه ۱۰ دیماه مشهد برای تشکیل حکومت اسلامی اتفاق افتاد مراسم بزرگداشت شهدای دهم دی ماه مشهد برگزار شد + ویدئو روز‌های یادآور حماسه‌های مردم مشهد باید در فضای اجتماعی شهر مورد توجه قرار بگیرد «مردمی بودن» موضوع اصلی نشان مشهدالرضا (ع) است | نسل جوان با خلاء الگو‌ها مواجه است مدیر مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی: نشان مشهدالرضا (ع) تجلیل از خادمان فرهنگ رضوی است حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد
سرخط خبرها

جهان شهر مهربانی

  • کد خبر: ۹۰۷۹۰
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۲
جهان شهر مهربانی
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

«جهان شهر مهربانی» یکی از موضوعات بسیار مهمی است که ذیل بند «هویت شهری در سند «چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت» بیان شده است. کلان شهر‌ها با چالش‌های خاصی ازقبیل ترافیک سنگین، آلودگی‌های شدید زیست محیطی، زندگی ماشینی و مکانیکی، جمعیت فراوان و مسائلی همچون حاشیه نشینی، شلوغی، روزمرگی و مشغله فراوان ساکنان مواجه هستند.

حال در این شرایط، بهره مندی از شاخص اخلاقی و رفتاری «مهربانی» و استقرار آن در روند‌ها و مناسبات فی مابین عناصر شهر و روح حاکم بر سایر پدیده‌های آن، چالش بسیار سختی پیش روی مدیریت شهری قرار می‌دهد. البته باید توجه کرد که مهربانی همچون روحی در کالبد مکانیکی شهر دمیده می‌شود و به آن رونق، شادمانی، امید و نشاط می‌بخشد. وقتی نام مهربانی به شهری اطلاق می‌شود، با خود چند پیام و مفهوم را در قالب ارتباطات زیر به همراه دارد:

۱- رابطه مردم با مردم: در شهر مهربانی، ساکنان شهر با یکدیگر رابطه‌ای همراه با احترام، شفقت و از سر دلسوزی و همیاری دارند. حقوق یکدیگر را رعایت می‌کنند، حسن رفتار دارند و به اصول اخلاقی، مهمان نوازی و همسایه داری پایبند هستند.

۲- رابطه مدیریت شهری با مردم: در شهر مهربانی، رابطه مدیریت شهری با مردم بر مبنای صداقت، شفافیت و احترام متقابل است. شهرداری و شهروندان ضمن عمل به وظایف خویش، حقوق یکدیگر را پرداخت می‌کنند و تصمیم‌های مدیران شهری با درنظر گرفتن مصالح و منافع مردم و براساس اصول خدمت صادقانه و عالمانه، تعریف شده است.

۳- رابطه با محیط: در جهان شهر مهربانی، «محیط زیست شهری» باید مورد توجه جدی همه عناصر شامل مدیران و شهروندان قرار گیرد. این موضوع در چند زمینه شامل «سالم سازی حداکثری فضای فیزیکی، جلوگیری از آلودگی هوا در حد امکان، توسعه و نگهداری فضای سبز و درنظر داشتن حقوق حیوانات و پرندگان» بیشتر مدنظر است.

۴: رابطه کالبد شهری با مردم: کالبد شهر مهربانی با رعایت مصالح و نیاز‌های همه شهروندان و ساکنان آن طراحی و تزئین شده است، به طوری که هنرمندان، ورزشکاران، اصناف، صنایع، معلولان، اقشار کم برخوردار و... می‌توانند با سهولت از خدمات شهری بهره‌مند باشند.

تحقق چشم انداز «جهان شهر مهربانی» زمانی معنا می‌یابد که «عدالت توزیعی خدمات» در تمام عرصه‌های شهر جاری باشد، مردم در معنا و عمل، شریک مدیران در اداره شهر انگاشته شوند، روحیه همیاری، هم افزایی و مشارکت همگانی بر مبنای تعهد ایجاد شده باشد و واژگان دلسوزی، مصلحت اندیشی و عقلانیت، بستر اصلی روند‌های «شهر، شهروند و شهرداری» قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->